Dierenkliniek Stad en Lande in Huizen

Behandelingen

Dierenkliniek Stad en Lande is een kleine dierenkliniek met één dierenarts en vier assistentes. Wij kennen u en uw huisdier daardoor goed en zijn op de hoogte van de (medische) geschiedenis van het dier. Ons team verleent eerstelijns en preventieve zorg voor uw hond, kat, konijn of knaagdier, en verwijst u door naar een specialist, als dat nodig is.

Dierenkliniek Huizen

Dierenkliniek Stad en Lande: praktijk voor gezelschapsdieren

Wij behandelen uw zieke hond, kat, konijn of knaagdier. Daarnaast verlenen wij preventieve zorg, zoals vaccinaties.

Wij beschikken over een aparte operatiekamer met gasnarcose en bewaking, waar routine-ingrepen als castratie, sterilisatie en tumorchirurgie plaatsvinden.

Het is ook mogelijk om bij ons het gebit van uw hond of kat te laten reinigen. Dit gebeurt altijd onder narcose.

Wij kunnen röntgenfoto's maken en deze digitaal ontwikkelen. Hierdoor kunnen we de röntgenfoto's meegeven op een cd of per e-mail versturen aan een specialist ter beoordeling.

Dierenkliniek Huizen

Bloedonderzoek voeren wij voor een deel in de praktijk uit waarbij de uitslag dezelfde dag bekend is. Aanvullend onderzoek vindt plaats in het laboratorium van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. De uitslag daarvan is meestal de volgende dag bekend. Dit geldt ook voor onderzoek van urine, ontlasting, huid en haren.

U kunt bij ons verder terecht voor vlooien- en tekenbestrijding en ontwormingsmiddelen.

Tevens hebben wij een groot deel van het Hill’s assortiment dieetvoeding en een deel van het assortiment onderhoudsvoeding voorradig.

Wij werken o.a. samen met de specialisten van de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht en het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam.